Η Δρ.Ναυσικά Αθανασούλη ’91 στον ΣΑΚΑ

Details
Date:

May 16

Time:

07:00 pm - 10:00 pm

Event Category:

Εκδηλώσεις ΣΑΚΑ

Την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 7 η ώρα, ο Τομέας Πολιτισμού του ΣΑΚΑ φιλοξενεί την Δρ. Ναυσικά Αθανασούλη ’91, ηθική φιλόσοφο και διευθύντρια των Προγραμμάτων Ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών, για μια συμμετοχική συζήτηση με θέμα:

“Η Ανάπτυξη του Ηθικού Χαρακτήρα στα Παιδιά.”

Τι αρετές ελπίζουμε οτι θα αναπτύξουν τα παιδιά μας και πώς μπορούμε να τα υποστηρίξουμε στον δρόμο τους προς την ηθική ωριμότητα; Σε αυτή τη βιωματική συζήτηση θα εξετάσουμε ιδέες από την φιλοσοφία, την ψυχολογία και την εκπαίδευση για να δούμε πώς μπορούμε να παρέμβουμε θετικά και αποτελεσματικά στην άνθιση του ηθικού χαρακτήρα των παιδιών στην οικογένεια και στο σχολείο.

 

H Δρ. Αθανασούλη είναι ηθική φιλόσοφος με ερευνητικά ενδιαφέροντα στον Αριστοτέλη, την ηθική της αρετής, την ανάπτυξη του χαρακτήρα και την πρακτική παιδαγωγική. Πριν γυρίσει στο Κολλέγιο στη θέση της Διευθύντριας των Προγραμμάτων Ενηλίκων και των Ειδικών Προγραμμάτων, ήταν λέκτορας Φιλοσοφίας και Ιατρικής Ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Leeds και μετέπειτα στο Πανεπιστήμιο του Keele.

Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στην καλλιέργεια των αρετών και έχει διεπιστημονικούς δεσμούς με την ψυχολογία και την εκπαιδευτική θεωρία. Τα έργα της συμπεριλαμβάνουν: ένα εγχειρίδιο για την ηθική των αρετών, Virtue Ethics, μια μονογραφία, Morality, Moral Luck and Responsibility και έχει επιμεληθεί The Routledge Handbook of Virtue Ethics (με τον S. van Hooft), The Moral Life (με τη Samantha Vice) και Philosophical Reflections on Medical Ethics. Επίσης έχει συγγράψει περίπου 40 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

 

© ΣΑΚΑ | Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού   Disclaimer | Δικαιώματα Πρόσβασης Designed & Developed by Converge